Fit met Yoga

Gepubliceerd op 1 mei 2021 om 11:24

Als men denkt aan fit worden denkt men vaak aan fitness.

Yoga wordt vaak beschouwd als enkel iets spiritueel.

Yoga heeft vaak een verkeerde perceptie.

Goed nieuws ,yoga is veel meer dan dat!

Wil je fit worden en werken aan je lichaam dan is het zelfs een ideale beweging.

Tijdens yoga gebruik je heel veel spieren waardoor je als je het regelmatig beoefent een geweldig lichaam hebt. Je bouwt langzaam terug je conditie op volgens jouw mogelijkheden.

Yoga is goed en gezond.

Als je wilt werken aan je lichaam dan is een eerste stap bewegen in combinatie met een goede voeding. 

Ik neem je in een paar stappen mee wat yoga voor jou zou kunnen betekenen!

 

Werken aan je flexibiliteit.

Tijdens yoga wordt er vaak veel gestretcht, wat jouw spieren flexibeler maakt. Dit zorgt voor minder kans op blessures en op latere leeftijd allicht ook dat je nog een stuk flexibeler zult zijn.

Betere lichaamshouding.

Vaak zitten we door het werk of een lange dag op school in dezelfde en vaak slechte houding. Ook thuis in de zetel dikwijls ingezakt wat onze rug niet fijn vindt. Yoga helpt om je houding te verbeteren en je bewuster te worden van je houding die je aanneemt. Yoga kan met name rug- en nekklachten behoorlijk verminderen.

Brengt je tot rust.

We hebben allen vaak een druk leven, dus het is moeilijk om even aan iets anders te denken dan aan wat je aan het doen bent. Yoga kan je helpen, tot rust komen en ' s avonds weer genieten van je nachtrust. 

Betere zuurstofopname.

Een groot voordeel van yoga te doen, is dat het je zuurstofopname verbetert. Tijdens een les ademen we vaak op een andere manier dan dat je normaal doet. Je maakt hierdoor gebruik van de volledige capaciteit van je longen. Op een goede manier ademen en genoeg zuurstof binnenkrijgen, kan ervoor zorgen dat je energieniveau omhoog gaat!

Sterkere botten.

Ook dit voordeel komt je ten goede in de toekomst. Yoga versterkt je botten, omdat je vaak dezelfde bewegingen doet. Door de versterking van je botten heb je veel minder kans op allerlei problemen die ouderen vaak hebben met betrekking tot de botten.

Verbetering van spijsvertering.

Het bevordert je spijsvertering op verschillende manieren. Door de bewegingen die je maakt worden de organen gestimuleerd en vaak functioneren de organen daardoor ook beter.

Verbetert de balans.

Twee manieren waardoor dat jij jou balans terugkrijgt. Verscheidene oefeningen helpen je op om je evenwicht te trainen en te focussen. Daarnaast helpt yoga echter ook om balans in je leven te krijgen. Balans in je leven kan ervoor zorgen dat je je veel gelukkiger voelt. Je weet hierdoor wanneer je even rust moet nemen en wanneer je door moet gaan.

Verbetert de focus.

Wanneer je elke ochtend beweegt, kan dit ervoor zorgen dat je de rest van de dag veel beter en gemakkelijk kunt focussen. Door je aandacht bij je yoga oefeningen te houden, kun je later op de dag beter focussen op hetgeen waar je mee bezig bent.

 

Naast bovenstaande voordelen zijn er nog veel meer te noemen, dit zijn zowat de belangrijkste. 

Als je nu veel last hebt van je rug, je spijsvertering niet goed is of je mooie buikspieren wilt, yoga kan een echte verandering teweegbrengen!

 

Op 6 mei start er een nieuwe reeks.

Schrijf je nog in. ( zie artikel Movement Yoga Series BBB)

 

Tot moves!

Rim

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.